- Hälsosam
- Avslutade insatser/projekt
» Seminarier & utbildningar

IPS - Metodstöd

Sedan 2016 finansierar samordningsförbundet ett metodstöd för implementering och utveckling av metoden Individual Placement and Support (IPS).

Verksamheten vänder sig till personal hos förbundets medlemsmyndigheter, som önskar praktisk handledning och tillämpning av metoden IPS, stöd i att utveckla ett strukturerat arbete med arbetsgivarkontakter och/eller informera om IPS på myndigheterna och inom hälso- och sjukvården.

I uppdraget ingår även att samordna samverkansmöten där deltagare från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, psykiatrin, kommunernas socialpsykiatri och brukarrepresentanter ingår.

för IPS

Eija Ekström, metodstödjare

Eija Ekström.

INTERNT

Mer om IPS

kunskapsguiden.se

Kontakt med kommunernas IPS-verksamheter
Deltagare som önskar stöd av Botkyrkas eller Huddinges IPS-team kan kontakta de socialpsykiatriska enheterna och IPS-handläggarna i Botkyrka kommun eller Huddinge kommun. Bor du i Salem kan du kontakta Arbete och Försörjning.

Uppdaterat 2017-02-09