Insatser/projekt

Samordningsförbundet finansierar en rad insatser/projekt för att stärka ett samordnat arbete med rehabilitering i Botkyrka, Huddinge och Salem.

För varje insats finns en särskild styrgrupp. För information om vilka som ingår i en styrgrupp, mejla kontaktpersonen för respektive projekt.

Stöd till unga
Lyra
Lyra riktar sig till arbetslösa unga vuxna, 18-29 år, med psykisk ohälsa som behöver stöd på vägen till arbete eller studier.

Möjliggörarna
Projektet avser uppsökande verksamhet bland unga, 20-24 år, i Huddinge och Salem, inom insatserna Slussen och Ungdomsprojektet i Salem.

Ungdomsprojektet i Salem
Projektet ska utveckla arbetsformer för att stärka, effektivisera och förbättra stödet till unga mellan 16-24 år som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatse

Supported Empolyment/Supported Education
START
START ger arbetslivsinriktat stöd till personer med lindrig utvecklingsstörning/autism.

Samordnad rehabilitering
MIA -Mobilisering Inför Arbete är till för personer som står utanför arbetsmarknaden och som behöver stöd och hjälp från flera aktörer att komma tillbaka till arbete/Studier.
MIA

Hälsofrämjande aktiviteter
HälsoSam

Metodstöd och strukturpåverkande insatser
IPS-metodstöd
Psykiatriprojektet

Verksamhetsutvecklare Sociala Företag

Mer information om insatserna finns på respektive sida.
Avslutade insatser
- Slussen (2009-2018)